Kokie stalo serviravimo indai yra „skaniausi“ pagal pagaminimo medžiagą?

Esame tiek daug pažengę į priekį, tiesiog nebeįsivaizduojame, kad galėtume maistą valgyti neturint indų. Stalo serviravimo indai suteikia ne tik grožio, bet ir sodresnį skonį maistui ir tiesiog jų dėka galime pajausti greičiau sotumo jausmą.

Pasaulyje yra tiek daug pagamintų indų. Vieni jų būna rankų darbo, iki – masinės gamybos. Kokie vyrauja Jūsų virtuvėje? Kadangi jų tiek kaina, tiek ir dažnai stilius bei išvaizda kardinaliai skiriasi, tai platus pasirinkimas pirkėjui suteikia daugiau laisvės rinktis.

Tikriausiai ir patys būsite ne kartą pastebėję, kad iš vieno dubenėlio valgyti sriubą yra daug skaniau nei iš kito, o iš tam tikro, vadinamo pačiu mylimiausiu, puodelio, kavą gerti yra skaniausia. Tai – labai individualu ir kiekvienas iš mūsų pasirenkame, kokia forma, raštai bei spalvos indų mums labiausiai patinka. Nesvarbu, ar tai būtų indai kavai, ar lėkštės, ar įprasti puodeliai.

Dažnai nutinka ir taip, kad namuose bei ypatingai virtuvėje kuriamas stilius padiktuoja ir tai, kokie stalo serviravimo indai vyraus Jūsų indaujoje bei stalo serviravimo įrankių stalčiuose. Mėgstantiems klasikinį stilių pasiūloje ras daugeliui įprastesnių formų indų, o tiems, kuriems mielesnis šiuolaikinis modernizmas, yra sukurti netradicinių formų, raštų bei spalvų gaminiai.

Daugeliui yra įprasta, kad virtuvėje stalo serviravimo indai yra pagaminti iš keramikos arba porceliano. Nieko keisto, nes šios medžiagos nėra brangios, bet turi ir savų minusų. Tokio tipo indai gana greitai gali ne tik nuskilti, apsibraižyti, bet ir sudužti. Tad dažnai mažų vaikų turintys tėvai geriau vengia tokių stalo serviravimo indų.

Kiek rečiau virtuvėje yra sutinkami iš stiklo pagaminti indai. Ši medžiaga dažnai būna madingiausių viršūnėje, tad tikrai nėra jau tokia reta viešnia virtuvėje. Kitas variantas – grūdintas stiklas. Jis laikomas tvirtesniu ir ne tokiu dūžiu. Tad šiek tiek ilgaamžiškesnis bei saugesnis.

Norintys daugiau tvarumo namuose – renkasi bambukinius indus. Kadangi ši natūrali medžiaga yra labai lengva bei greitai suyra. Toks pasirinkimas yra idealus turint namuose atžalų. Žinoma, mums, suaugusiems, taip pat būtų naudinga bei sveika naudoti tokius indus.

Vienos iš ilgaamžiškiausių medžiagų yra nerūdijantis plienas bei plastikas. Iš jų gali būti gaminami beveik visi stalo serviravimo indai. Tik renkantis plastikinius gaminius svarbu atkreipti dėmesį, kad jie būtų kokybiški ir nekenktų žmogaus sveikatai.