Lėtieji savaitgalio pusryčiai: 3 pusryčių receptai

pusryčiai
Photo by Vincent Rivaud on Pexels.com

Skanūs bei maistingi pusryčiai yra puikus būdas gerai pradėti dieną. Svarbu paminėti, kad pusryčiai vadinami svarbiausiu dienos valgiu. Nepaisydami pusryčių teikiamos naudos sveikatai, daugelis žmonių dažnai juos praleidžia dėl įvairių priežasčių. Viena iš jų – jiems pritrūksta idėjų, kaip galima greitai pasigaminti skanius pusryčius. Dalinamės keliais paprastais pusryčių receptais.  

Amerikietiški blynai 

Vienas geriausių pasirinkimų savaitgalio pusryčiams, ypač turintiems vaikų. Jie yra paprastai paruošiami, iškepa purūs ir minkšti. Patiekti juos galite su klevų sirupu ar medumi. Svarbu atminti, kad leistumėte blynų tešlai pastovėti bent 10min ir keptumėte keptuvėje su nesvylančia danga.

Jums reikės: 360 ml kvietinių miltų, 360 ml  kefyro, 3 šaukštai cukraus, 4 šaukštai  aliejaus  (neutralaus skonio arba tirpinto sviesto), 1 kiaušinio, 2 šaukštelių kepimo miltelių, 1 žiupsnelio druskos.

Viename inde sumaišykite visus sausus produktus. Į kitą indą sudėkite visus skystus produktus ir išplakite. Skystą masę palengva, maišant pilkite į sausą masę. Palikite tešlą bent 10-15 minučių pastovėti (tas labai svarbu). Pastovėjusi blynelių tešla turėtų būti riebios grietinės tirštumo. Jei atrodo tirštesnė, įpilkite dar šiek tiek kefyro, o jei skystesnė – įdėkite dar truputį miltų. Keptuvę įkaitinkite (aliejumi tepti nereikia). Dėkite po šaukštą tešlos kiekvienam blyneliui. Kepkite ant kiek mažesnės nei vidutinės kaitros iki blynelių viršuje iškils burbuliukai. Tada apverskite ir dar šiek tiek pakepkite iki apskrus ir kita blynelių pusė. 

Klasikinis prancūziškas skrebutis

Skrebutis, patiektas su uogomis, medumi ir graikišku jogurtu – puikus pasirinkimas savaitgalio pusryčiams.

Jums reikės: 8 riekių batono (arba forminės duonos), 150 mililitrų pieno, 2 vienetų  kiaušinių, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukštelio vanilinio cukraus, 0.5 šaukštelio cinamono, 1 žiupsnelio druskos, šiek tiek  sviesto  (kepimui).

Dubenėlyje išplakite kiaušinius su pienu, cukrumi, žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Plakinyje po vieną iš abiejų pusių pamirkykite batono arba šviesios forminės duonos riekeles. Riekelės turi gerai sudrėkti. Pamirkytas jas iškart dėkite į keptuve su įkaitintu sviestu ir gražiai apkepkite iš abiejų pusių, kol bus auksinės spalvos. 

Plakta kiaušinienė

Lėtieji savaitgalio pusryčiai neturi mūsų įpareigoti valandų valandas suktis virtuvėje. Kiaušinienė yra tapusi pusryčių meniu klasikų klasika. Tačiau kiekvieną kartą ją galite patiekti vis kitokią. kas kart, jūs ją galite patiekti vis kitokią. 

Jums reikės: 5 didelių kiaušinių, 75g sviesto, 1 v.š. riebesnės grietinės, druskos, pipirų, 1 v.š. smulkintų šviežių mėgstamų žalumynų.

Į dubenį įmuškite kiaušinius. Sviestą pasmulkinkite nedideliais gabalėliais, suberkite į kiaušinius. Dar nemaišykite. Pilkite kiaušinius su sviestu į nesvylančią keptuvę aukštesniais kraštais ir tik tada įjunkite ugnį. Keptuvei pradėjus kaisti, nuolatos maišykite pagramdydami jau sutirštėjusius kiaušinius nuo dugno bei keptuvės kraštų. Patogiausia tą daryti su silikonine mentele. Kuomet kiaušiniai ima po truputį įgauti formą, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir toliau maišykite. Palikite patiekalą apie 20 – 30 sek. ir dėkite keptuvę atgal ant ugnies. Nenustokite maišyti. Kiaušiniams vėl pradėjus tirštėti, pastarąjį veiksmą pakartokite dar kartą. Vos tik kiaušinienė pakankamai sutirštėja (maždaug iki grūdėtos varškės ar riebaus jogurto tekstūros), iškart nuimkite puodą nuo ugnies. Įdėkite šaukštą grietinės, išmaišykite. Tik tuomet pagardinkite šviežiai maltais pipirais ir druska. Kiaušinienę pabarstykite šviežiais žalumynais ir iškart patiekite su norimais pagardais bei mėgstama duona.